Alles wat u moet weten over de verf

Het komt nogal eens voor dat we vragen en klachten krijgen over de verf die bij de Schilderen op Nummer pakketten wordt geleverd. Het openen, gebruik en sluiten van de verfpotjes vraagt de nodige zorgvuldigheid. Hieronder vindt u stap voor stap op welke wijze u de verfpotjes het best kunt behandelen.

Stap 1
De met het Schilderen op Nummer pakket meegeleverde verfpotjes zijn zodanig verpakt dat de viscositeit van de verf langere tijd gegarandeerd wordt. Opent u de potjes dan komt er lucht bij en beginnen ze met uitdrogen. Het is dan ook zaak dat als u aan een “Schilderen op Nummer” pakket begint deze binnen een afzienbare periode af te maken. De verf is na opening nog ongeveer 12 weken lang schilderbaar.

Stap 2
Om te voorkomen dat de verf uitdroogt is een mechanisme bedacht op de potjes goed te kunnen afsluiten. Het openen van de potjes geschiedt in twee stappen. Stap 1: De rij potjes op de tafel zetten. Beide lipjes met duim en wijsvinger samendrukken totdat het dekseltje iets omhoog gaat. Stap 2: Het potje onderaan vasthouden en tegelijkertijd met de andere hand het dekseltje aan de rand pakken en omhoog klappen. Open alleen die potjes die u op dat moment nodig heeft.

Stap 3
Verf die is ingedikte verf kan met een paar druppeltjes water weer schilderbaar worden gemaakt. Roer de verf na het toevoegen van het water grondig door en herhaal dit totdat de verf weer de juiste viscositeit heeft verkregen. Met behulp van de “vingerproef” kunt u controleren of de verf nog bruikbaar is. Om de “vingerproef” uit te voeren opent u het verfpotje en beroert u de verf voorzichtig met uw vinger. Als er een beetje verf aan uw vinger blijft hangen is de verf nog bruikbaar. Zit er geen verf aan uw vinger dan is deze niet meer bruikbaar.

Stap 4
Wilt u stoppen met schilderen zorg er dan voor dat, voor dat u het potje sluit, de vloeibare en hard geworden verfrestjes van de rand en het dekseltje worden verwijderen. Pas als de rand en het dekseltje schoon zijn kunt u het dekseltje met beide duimen naar beneden drukken tot deze hoorbaar klikt.

Stap 5
Indien u een wekenlange onderbreking van het schilderen voorziet, kunt u de houdbaarheid van de verf verlengen door de zorgvuldig gereinigde potjes in een vochtig doek te wikkelen en in een plastic zakje of een luchtdicht sluitend plastic doosje te verpakken.