Painting with Diamonds is een leuke hobby voor jong en oud. Maar wat schilderen met diamanten nog specialer maakt zijn de vele lichamelijke en geestelijke voordelen die er mee te behalen zijn. Elke keer dat je wat tijd vrij maakt om met diamanten te schilderen creëer je iets moois met je eigen handen terwijl je volledig ontspant en dat is een geweldig gevoel.

Vaak denken wij dat tv kijken of even door je social media scrollen behoren tot het nemen van pauze of een rustmoment, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze activiteiten verband houden met angst- en stress problemen.

Wat je echt nodig hebt om jezelf te ontspannen, is een activiteit die niet alleen je geest, maar ook je lichaam op een gezonde manier bezig houdt. Schilderen met diamanten is de perfecte manier om los te komen van alle dingen die je gestrest maken. Gewoon even genieten van een paar uur zonder zorgen.

Diamond Painting: Goed voor lichaam en geest

Schilderen met diamanten kan de concentratie verhogen.

Door met diamanten te schilderen, neem je deel aan een activiteit waarbij je herhaalde handelingen uitvoert. De kunstenaar hoeft zich op dat moment alleen op het schilderij te richten en dat helpt de concentratie van de kunstenaar te vergroten. Dit is bijvoorbeeld gunstig voor kinderen die een kortere aandachtsspanne hebben en interessante activiteiten nodig hebben om ze bezig te houden en weg van hun schermen. Met een mooie zelfgekozen afbeelding zal iedereen nog geconcentreerder bezig zijn om zijn diamond painting perfect af te maken.

Schilderen met diamanten kan symptomen van stress verminderen.

Schilderen met diamanten is een bezigheid die veel tijd en aandacht vraagt. We hebben hierboven al vermeld dat te veel schermtijd verhoogde symptomen van angst en stress kan veroorzaken en schilderen met diamanten geeft je juist een excuus om weg te blijven van je telefoon zonder je te vervelen. Dit kan helpen om gezondere gewoonten op te bouwen en ook je humeur te verbeteren. Tijdens het schilderen met diamanten zal het je opvallen dat je de telefoon of tv helemaal niet mist.

Diamond Painting: Goed voor lichaam en geest
Diamond Painting: Goed voor lichaam en geest

Diamant schilderen verbetert de motoriek.

Bij het diamant schilderen maken we soortgelijke en repetitieve bewegingen. Deze acties kunnen ons spiergeheugen versterken en motorische vaardigheden helpen verbeteren. Diamant schilderen kan een leuke manier zijn om jongere kinderen wat basismotorische vaardigheden bij te brengen of om de oudere handen goed getraind te houden.

Stel je al het plezier voor dat je kunt hebben terwijl je lichaam en geest ook nog eens profiteren van het schilderen met diamanten. Weinig hobby’s zijn zo goed voor je mentale gesteldheid als schilderen met diamanten.