We zijn dol op diamant schilderen. Er is absoluut niets beters dan een nieuwe set uit de doos halen, je canvas en gereedschap voorbereiden en talloze uren besteden aan het op het doek zetten van diamanten om zo langzaam een ​​meesterwerk van eigen hand te onthullen.

Gelukkig zijn we niet de enige in onze verslaving aan deze geweldige nieuwe hobby! En zo hebben wij met vele diamant schilder liefhebbers de beste tips op een rijtje weten te zetten.

Diamond Painting: Extra tips en tricks
  1. Gebruik eierdoosjes om je diamanten te organiseren

Wil je geen dure sorteerdoosjes kopen, maar toch je diamanten netjes en overzichtelijk opruimen? Gebruik dan lege eierdoosjes om je diamantjes op kleur te sorteren. Wil je het nóg leuker maken, schilder de eierdoosjes met je favoriete kleur of beplak ze met de diamantjes die je over hebt. 

  1. Maak een lijst met voorbeeld diamanten

Werk je met veel diamantjes van bijna dezelfde kleur? Plak dan naast de meegeleverde symbolenlijst met letters en voorbeeld kleurtjes een echt diamantje, zodat je nog makkelijker precies kan zien welke kleur diamant er bedoeld wordt.

Diamond Painting: Extra tips en tricks
Diamond Painting: Extra tips en tricks
  1. Teken het symbool of het nummer op elk diamantzakje.

Als eierdozen niet jouw stijl zijn, sorteer je de diamanten gewoon in de plastic Ziploc-zakken die in je kit zitten. Schrijf met een duidelijke marker het corresponderende nummer of symbool op de buitenkant van het zakje. Zo wordt het overzichtelijker en kan je makkelijk de juiste kleur vinden.

  1. Gebruik een snijplank als vlak oppervlak voor het canvas doek.

Kun je geen goed oppervlak vinden om het schilderen met diamanten op te maken? Plak het canvas op een normale keuken snijplank! Zorg er natuurlijk wel voor dat de plank goed schoon is ;). De snijplank is makkelijk te verplaatsen zonder dat het canvas beweegt en de diamantjes door elkaar gaan.

Diamond Painting: Extra tips en tricks
Diamond Painting: Extra tips en tricks
  1. Strijk je canvas glad door erop te slapen. Letterlijk. 

Dit is een wat minder gebruikelijke tip, maar werkt alsnog top! Leg je diamond painting tussen twee stukken karton, leg die onder je matras en slaap er een nachtje op. Doe dit wanneer het diamant schilderij af is om er zeker van te zijn dat alle diamanten volledig zijn gehecht. Dit werkt natuurlijk vooral bij boxsprings en niet bij bedden met lattenbodems.

  1. Stop het statische kleven van de diamanten met wasdroger bladen. 

Is het niet vervelend dat de diamanten soms aan alles blijven plakken, behalve aan het canvas zelf? Om dit te verhelpen kan je een ​​droogvel in kleine stukjes snijden en deze tussen de diamantjes plaatsen in de opbergbox. Je zal zien dat de diamantjes bijna niet meer statisch zullen zijn.

Diamond Painting: Extra tips en tricks