Schilderen op nummer is er in allerlei kleuren en vormen, maar misschien wel onze favoriete categorie is: Dieren. Dieren zijn prachtig. Of het nou onze gezellige huiskat is, wilde paarden of een olifanten familie, het zijn wonderbaarlijke wezens. 

Dieren kunst bestaat al zo lang de mensheid kan tekenen. Je hebt vast wel eens de tekeningen van dieren op rotswanden gezien in films of foto’s. Het waarschuwen van voorbijgangers voor gevaarlijke dieren in het gebied was waarschijnlijk het voornaamste doel van deze tekeningen en niet zo zeer het artistieke aspect. Alsnog neemt dat niet weg, dat ook deze vorm van dieren kunst nog steeds wordt gewaardeerd door vele mensen.Inspiratie Nummer Schilderen - Dieren

Tegenwoordig vind je dierenkunst terug op allerlei verschillende manieren en plekken. En één van de leukere is nu dus misschien wel met de schilder op nummer pakketten! Er zijn prachtige, realistische dieren afbeeldingen, maar ook vrolijke en hippie schilderijen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat dieren een positieve impact hebben op mensen. Dus kan je thuis geen dieren hebben of kan je er niet genoeg van hebben? Tijd om aan de slag te gaan met een prachtige gekleurde leeuw of een kikker nerd voor in de studeerkamer.

Door met paint by numbers aan de slag te gaan kan je deze dieren eens goed onder de loep nemen. Door ze nummer voor nummer te schilderen valt je oog op elk detail van het dier. Je zult merken dat je opeens op hele andere dingen let als wanneer je ze van veraf in de dierentuin bekijkt. 

Inspiratie Nummer Schilderen - Dieren

Met het grote aanbod aan dieren is er een leuk schilderij te vinden voor iedereen. Jong én oud. Het kan leuk zijn om een olifanten schilderij voor de babykamer te verven of misschien een stoere leeuw voor in de ‘man-cave’, want wie houdt er nou niet van dieren? We hebben allemaal onze eigen favoriet!