Voor ons allemaal is de zonnebloem een ​​symbool van zomer, frisheid en vrolijkheid. Een bloem gekust door de zon, begint te bloeien in juli en bloeit door tot ver in oktober. De bloem wordt in veel culturen van over de hele wereld beschouwd als het meest populaire en gedenkwaardige symbool voor midzomer.

Inspiratie Schilderen op Nummer - ZonnebloemenDe zonnebloem heeft prachtige kleuren die variëren van goudgeel tot oranje tot lichtrood en ruikt lekker in ieders tuin. De bloem is een schoonheid en mede door de grootte een echte aandachtstrekker. Het bijzondere van deze bloem is dat zij zich altijd naar de zon toe draait. Pas aan het einde van het bloeiseizoen zal ze haar hoofd weer laten hangen. Of het nu in de tuin is, als wilde groei langs de weg, in een veld of in huis, de zonnebloem ziet er overal geweldig en uniek uit.

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. De bloem kwam al voor in de Griekse mythologie. Nimf Clytia wordt smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien. Er schuilt dus een zeer romantische maar dramatische lovestory achter deze vrolijke bloem…

Het is niet alleen haar mooie uiterlijk dat ons trekt aan deze bloem, maar ook de vele voordelen van de bloem. In veel opzichten is de zonnebloem een ​​nuttige, gezonde natuurlijke plant.

  • De zaden van de plant zijn de bekende zonnebloempitten en zeer rijk aan plantaardige eiwitten, mineralen en vitamines en worden, afhankelijk van de kwaliteit, zowel voor mens als dier gebruikt.
  • De zonnebloemolie, die wordt gewonnen uit de zaden, heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en wordt beschouwd als een populaire en gezonde bakolie.

Als schilderen op nummer – experts kunnen wij zeggen dat de zonnebloem een ​​van onze populairdere schilderijen is. Daarom kun je er in onze paint by number shop verschillende varianten van vinden. Het is een vrolijke toevoeging aan de muur voor elk huis. Het schilderij zal een warme en geweldige zomersfeer in huis creëren. Het straalt gezelligheid uit en brengt je dichterbij de natuur. Natuurlijk nog een groot voordeel van deze prachtige bloemen aan de muur.. Ze hoeven geen water of zorg en hoeven nooit opnieuw geplant te worden! Met een Zonnebloem schilderij heb je het hele jaar door verse bloemen in huis ;).

Inspiratie Schilderen op Nummer - Zonnebloemen

Wil je tijdens het schilderen nog dichterbij de natuur komen? Denk er dan eens aan om buiten te schilderen! Op een mooie zomeravond kan het doek buiten worden uitgespreid en kan je gemakkelijk buiten schilderen met de schilderen op nummer set. Het buitenlicht is perfect om de juiste kleuren van elkaar te onderscheiden en zo extra secuur te werk te gaan bij het inkleuren van alle vakjes. Dus buiten in de tuin, op je balkon of ergens op het platteland.. Je kunt schilderen waar je maar wilt!

Is er iets beters dan in de tuin te zijn wanneer het mooi weer is, de zon schijnt, de vogels fluiten, de bloemen beginnen te bloeien en heerlijk te ruiken en een leuke activiteit hebben die je geest ontspant? Schilderen op nummer is dé activiteit voor deze zomer!