Nadat je uren tijd hebt besteed aan het één voor één keurig plaatsen van elk diamantje op de juiste plek is het zo ver: je diamant schilderij is af. Gefeliciteerd! Na hart en ziel erin gestopt te hebben is er nu nog één ding dat je te wachten staat… en dat is het bepalen van hoe jij jouw meesterwerk tentoon wilt stellen. Je wilt natuurlijk wel dat andere kunnen meegenieten van het prachtige plaatje wat je hebt gemaakt. We hebben een lijstje gemaakt van de leukste ophang ideeën voor jouw diamant schilderij.

Ga je voor makkelijk of artistiek? Aan jou de keus! We hopen dat een van de volgende voorbeelden je enthousiast maakt en dat ook jij je diamant schilderij op gaat hangen!

Je diamond painting is af: wat nu?

Plak je diamond painting op een al gespannen canvas doek

Dit is een geweldige, zeer gemakkelijke optie die ook relatief goedkoop is. Het enige dat je hoeft te doen, is een voorgespannen canvas kopen bij uw favoriete handwerkwinkel of online shop. Hier lijm je direct je voltooide diamant schilderij op. Deze optie is zo eenvoudig dat je geen excuus hebt om je schilderij niet op te hangen.

Gebruik een lijmspray of een tubetje één seconde lijm (eigenlijk alle stevige lijm werkt) op de achterkant van het schilderij en ook op het blanco canvas om ervoor te zorgen dat het extra stevig vast blijft zitten. Zodra de lijm plakkerig aanvoelt, meestal na 1 of 2 seconde, plaats je je schilderij op het canvas. Zorg ervoor dat je het goed glad strijkt en alle rimpels of bubbels verwijdert terwijl je bezig bent. Eenmaal voltooid, laat het 24 uur zitten en drogen. Na 24 uur is je meesterwerk klaar om op te hangen!

Advies: Om de juiste pasvorm voor je schilderij te vinden, meet je het diamant schilderij pas op wanneer je de randen er vanaf hebt gesneden.

 

Span je diamant schilderij om een houten frame

Als je meer een doe-het-zelf-persoon bent, is deze optie misschien iets voor jou. Het is een beetje uitdagender, maar ook relatief goedkoop. Hiervoor heb je een set spielatten nodig, waar je het diamant schilderij doek omheen kan spannen. De spielatten worden geleverd met gedetailleerde aanwijzingen en resulteren in een prachtig scherm.

Advies: Koop een maat die ongeveer 5 centimeter korter is dan het diamanten canvas, zodat je wat ruimte hebt om het schilderij te spannen. Als je het leuk vind kan je zelfs zorgen voor een geweldig gewikkelde diamant rand rond de randen.

Je diamond painting is af: wat nu?
Je diamond painting is af: wat nu?

 

Gebruik een posterframe voor je diamantschildering

Als DIY niet jouw ding is hebben we hier nog een makkelijke optie voor jou. Pak een posterframe die je nog hebt liggen thuis of koop er een bij de hobby of woonwinkel bij jou in de buurt. Het enige wat je hoeft te doen is het frame openen en het diamant schilderij achter het plastic te plaatsen.

Zorg ervoor dat je het inzetstuk goed draait en voor het diamanten canvas op het glas plaatst, zodat alle zichtbare randen een effen kleur krijgen. Zet de achterkant er weer op en schuif de sluitingen dicht. Je bent klaar om het schilderij op te hangen!

 

Volop keuze qua frames

Andere leuke opties om als frame te gebruiken zijn oude schilderij lijsten. Bij de tweedehandswinkel zijn vaak voor bijna niets grote lijsten te vinden. Zoek de juiste maat en gebruik de lijst direct of geef het eerst een mooi kleurtje door het zelf te verven in een bijpassende kleur..

Je diamond painting is af: wat nu?
Je diamond painting is af: wat nu?

 

Hang je diamond painting aan een hangertje

Dit klinkt een beetje gek, maar is misschien wel één van onze favoriete ophangmogelijkheden. Het is zó ontzettend makkelijk en maakt het mogelijk om jouw diamant schilderij op heel veel verschillende plekken te hangen. Doordat het schilderij op deze manier ook een beetje blijft bewegen schitteren de diamantjes nog meer.

 

Plak je diamant schilderij op een houten plaat

Heb je thuis nog een houten plaat liggen of losse houten planken? Spijker deze dan aan elkaar vast en plak je diamant schildering hierop. Het is extra leuk wanneer je de houten plaat iets groter maakt dan de diamond painting zelf zodat je er nog een mooie rand om heen ziet. Deze rand kan geverfd worden in een mooie kleur of je kan het hout laten glanzen met een mooie lak erover.

Je diamond painting is af: wat nu?

We hopen dat je enthousiast bent geworden van onze leuke, maar oh zo makkelijke ophang tips voor jouw diamanten kunstwerken. Dan is het nu tijd om jouw favoriete optie te kiezen en je diamond painting op te gaan hangen!