Wanneer je dit leest, weet je waarschijnlijk al hoe geweldig diamant schilderen kan zijn. De ultra-therapeutische, eindeloos plezierige activiteit helpt je om een ​​staat van innerlijke rust te bereiken. Daarnaast kan het ook geen kwaad dat je eindigt met een prachtig schilderij dat je nog jaren kunt ophangen en bewonderen. Maar zoals elke hobby is diamant schilderen ook niet helemaal zonder minpuntjes. Er zijn een paar problemen die je kunt tegenkomen als je aan de slag gaat met het schilderij. Maar maak je geen zorgen! Dit zijn allemaal gemakkelijk op te lossen problemen die je niet mogen tegenhouden in het creatieve proces.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen met diamond painting, plus een aantal makkelijke manieren om ze op te lossen. Zo wordt je niet gestoord terwijl je naar hartenlust aan het creëren bent!

Het canvas krult 

Soms is het mogelijk dat het canvas blijft krullen of blijft oprollen, waardoor het bijna onmogelijk is om het schilderij te voltooien. Om het probleem van een hardnekkig, gekruld canvas op te lossen, kun je het plat maken door het (blanco) vel te bedekken met een handdoek of deken en een dag of twee zware boeken erop te leggen.

De diamanten zitten los

Bepaalde omgevingen en omstandigheden kunnen van invloed zijn op het vasthouden van de diamantjes op het canvas. Wanneer de diamanten niet blijven plakken kan je elk ander type lijm op het canvas met diamantkunst gebruiken. Experimenteer dus gerust met verschillende lijmen en dubbelzijdig plakband wanneer je merkt dat de diamanten extra houvast nodig hebben.

Painting with Diamonds: Veel voorkomende problemen

Je kleuren zijn gemengd

Ahh! Je kleuren vermengen zich! De diamanten worden in losse verpakkingen opgestuurd, maar morsen en mixen komen voor tijdens het verfproces. We raden altijd aan om te investeren in een speciaal scheidingssysteem om uw edelstenen gemakkelijk toegankelijk te maken terwijl ze volledig gescheiden en georganiseerd blijven. Dit hoeft niets bijzonders te zijn: een oude eierdoos, een sieradendoosje of een opbergsysteem voor kralen helpt je om je diamant set netjes te houden.

Je kunt niet slechts één kit kiezen 

Voel je je een beetje overweldigd door het aantal fantastische diamant kunst sets op de markt? Met zoveel mooie opties, variërend van abstracte kunstwerken tot inspirerende landschap taferelen, kan het een uitdaging zijn om er maar één te kiezen. We raden je aan om een ontwerp te kiezen waar je van gaat glimlachen, niet alleen terwijl je eraan werkt, maar ook als het langdurig aan de muur hangt.

Painting with Diamonds: Veel voorkomende problemen