Tips: Welke afmetingen voor schilderen op nummer?

Inhoudsopgave

Vraagt u zich af welke afmeting je kan kiezen voor schilderen op nummer? Gefeliciteerd met het vinden van deze leuke hobby! Het is begrijpelijk als je nog niet precies weet welk formaat het beste is als je nog geen ervaring hebt. 

Veel mensen beginnen klein om te ontdekken of ze het echt leuk vinden, en ze merken dan vaak dat hun vaardigheden verbeteren en dat ze steeds mooiere resultaten krijgen. Kleinere formaten zijn dus goed om mee te beginnen en later door te groeien naar grotere afmetingen.

Onze webwinkel heeft de instapafmeting 20x20cm geïntroduceerd om het beginnen met schilderen op nummer makkelijker te maken. Je kan nu al starten met het creëren van een schilderen op nummer eigen foto voor slechts €11,95.

Onze webwinkel biedt drie populaire afmetingen aan om uit te kiezen wanneer je begint met schilderen op nummer:

  • 40x50cm: de perfecte maat om mee te beginnen
  • 50x70cm: geschikt voor op de muur
  • 110x110cm: bedek de hele muur met een prachtig canvas.

40x50cm: de perfecte maat om mee te beginnen

Ben je van plan om te starten met schilderen op nummer? Het is niet aan te raden om direct voor de grootste afmeting te kiezen. Het is begrijpelijk dat je graag jouw eigen kunstwerk wilt creëren, maar het is verstandig om rustig te wennen en bekend te raken met deze hobby.

Met een kleinere afmeting, zoals 40x50cm, kan je de technieken oefenen en bepalen of deze hobby iets voor jou is. Je begint met het schilderen van verschillende kleuren op een canvas, volgens de nummers, en creëert zo een eigen kunstwerk.

Als je voor het eerst begint met schilderen op nummer, is het belangrijk om realistisch te zijn over de tijd die het je zal kosten om de technieken onder de knie te krijgen. Het kan even duren voordat je nauwkeurigheid en snelheid verbeteren, maar geen zorgen, het is een proces!

Voor degenen die nog niet zeker zijn, hebben we het ‘instap’ formaat 40x50cm beschikbaar. Dit is de perfecte afmeting om mee te beginnen en zal niet al te veel tijd in beslag nemen. Bovendien is het formaat makkelijk te verwerken in een groot aantal verschillende ruimtes, zoals het kantoor, de slaapkamer of de keuken.

Voor degenen die op zoek zijn naar een formaat tussen klein en groot in, raden we aan om te kiezen voor schilderen op nummer van een eigen foto, waar je kan kiezen uit afmetingen tussen 20x20cm en 110x110cm.

Als voorbeeld, de volgende afbeelding is geschilderd op de afmeting 40x50cm.

Tips: Welke afmetingen voor schilderen op nummer?

50x70cm: geschikt voor op de muur

Als je op zoek bent naar nieuwe uitdagingen in het schilderen op nummer, overweeg dan eens de afmeting 50x70cm. Dit formaat is iets groter dan de instapafmeting 40x50cm, met een toename van 62,5% in grootte.

Het is ideaal voor gebruik in de slaapkamer of als een eye-cathcer aan de muur in de woonkamer. Onthoud wel dat deze afmeting nog altijd groter is, dus wees bereid om meer tijd te besteden aan het schilderen.

Het linker schilderij is de afmeting 50x80cm, het rechter schilderij is op het formaat 50x70cm.

50x70cm: geschikt voor op de muur

110x110cm: bedek de hele muur met een prachtig canvas

Het grootste formaat, 110x110cm, is beschikbaar voor degenen die al meer dan 5 schilderijen hebben geschilderd of over algemene schilderervaring beschikken. Het voltooien van zo’n groot formaat geeft je waarschijnlijk jarenlang voldoening.

Het schilderen op een groot formaat als 110x110cm is een uitdaging. Je zal merken dat het werken met een groter canvas vereist meer tijd en focus. Het is belangrijk om een geschikte werkomgeving te hebben, zoals een grote tafel of de vloer, om te kunnen schilderen. Het voltooien van een groot formaat schilderij zal een gevoel van voldoening opleveren en waarschijnlijk jarenlang blijvend zijn.

Er wordt ook een kortingscode aangeboden van €20 voor een 110x110cm schilderij met de code BLOG20 tijdens het afrekenen.

Hoe kies ik de juiste afmeting?

Bij het kiezen van de juiste afmeting voor jouw schilderij op nummer is het belangrijk om een aantal factoren in overweging te nemen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten die je in gedachten moet houden bij het kiezen van de juiste afmeting.

Ervaring

Als het jouw eerste keer is dat je gaat schilderen op nummer, is het verstandig om te beginnen met een kleiner formaat. Dit maakt het proces eenvoudiger en minder overweldigend. Als je al enige ervaring hebt opgedaan en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kun je overwegen om een groter formaat te kiezen.

Ruimte

Het formaat dat je kiest, moet passen binnen de ruimte waar je het schilderij wilt ophangen. Een groter formaat werkt wellicht indrukwekkend, maar als het niet past in de beschikbare ruimte, is het misschien niet praktisch. Houd daarom rekening met de beschikbare muurruimte en de grootte van de kamer waarin je het schilderij wilt ophangen.

Persoonlijke voorkeur

Uiteindelijk gaat het om jouw persoonlijke voorkeur. Wil je een kleiner formaat dat gemakkelijk in de slaapkamer of op kantoor te bekijken is? Of wil je een groter formaat dat een echte eye-catcher is in de woonkamer? Het is belangrijk om te overwegen wat jou het meest aanspreekt en past bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

De afmeting van het canvas kan ook invloed hebben op de tijd die je nodig hebt om het schilderij te voltooien. Een groter formaat betekent meer oppervlakte om te bedekken en dus meer tijd nodig om het schilderij te voltooien. Houd hier rekening mee als je je keuze maakt.

In het kort, bij het kiezen van de juiste afmeting voor jouw schilderij op nummer, moet je overwegen je eigen schilderervaring, de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen een formaat dat past bij jouw vaardigheden en de beschikbare ruimte en een formaat dat past bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste afmeting voor mijn schilderij?

De beste afmeting voor jouw schilderij hangt af van jouw voorkeur en beschikbare ruimte. Als je op zoek bent naar een klein formaat, kun je kiezen voor 40x50cm. Als je op zoek bent naar een groter formaat, kun je kiezen voor 50x70cm of 110x110cm.

Kan ik een afbeelding toevoegen aan mijn schilderij?

Ja, je kunt een afbeelding toevoegen aan jouw schilderij. Wij bieden verschillende opties aan, waaronder de mogelijkheid om jouw eigen afbeelding te uploaden.

Wat is de levertijd voor mijn schilderij?

De levertijd voor jouw schilderij hangt af van de afmeting en de hoeveelheid bestellingen die wij tegelijkertijd hebben. Gemiddeld leveren wij binnen 7-10 werkdagen.

Is het mogelijk om een aangepast formaat te bestellen?

Ja, het is mogelijk om een aangepast formaat te bestellen. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij bieden gratis verzending aan voor bestellingen binnen Nederland & België!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *