Diamantschilderen is vergelijkbaar met schilderen op nummer, behalve dat u in plaats van verf kleine steentjes met platte achterkant, kristallen of gefacetteerde harsdiamanten gebruikt. Het proces kan intimiderend overkomen, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Als u eenmaal weet wat u moet doen, kunt u het project zowel ontspannend als lonend vinden.

Het canvas instellen

Hoe werkt Diamond Painting

Onze diamond kits bevatten het volgende: een voorbedrukt canvas, diamanten met een platte achterkant, ook wel bekend als boren, een dienblad, een penachtig hulpmiddel en een pakje gel of was.

Begrijp hoe je het canvas moet lezen. Het canvas is samengesteld uit kleine doosjes die zijn gekleurd en gelabeld met cijfers, letters en / of symbolen, net zoals een kruissteekdoek.

Elk symbool komt overeen met een diamantkleur. De symbolen worden op een kaart geschreven, met de bijbehorende zak en boorkleur eronder of ernaast.

De kaart wordt meestal afgedrukt op de zijkant van het canvas.

Hoe werkt Diamond Painting
Hoe werkt Diamond Painting

Rol het canvas uit en plak het op een plat oppervlak. Als het canvas niet plat ligt, rol het dan de andere kant op en rol het vervolgens uit. Verspreid het op een plat oppervlak en zet de randen vast met plakband.

Dit project kan tijdrovend zijn. Overweeg het canvas op een bord te plakken, dat u gemakkelijk uit de weg kunt schuiven.

Trek een deel van de plastic bekleding op het canvas weg. Schil niet al het plastic weg; 3 tot 5 centimeter is voldoende. Laat je vingernagel langs het plastic glijden om het te kreuken zodat het niet naar voren rolt.
Sommige sets worden geleverd met voorgesneden plastic strips. Trek in dit geval gewoon een kort deel van de eerste strip los.

Giet je eerste diamanten in de bak. Schud de schaal voorzichtig om de diamanten te verdelen en zet ze in de juiste richting.

Kijk naar het deel van het canvas dat je zojuist hebt blootgelegd. Kies een vak om mee te beginnen en noteer het symbool erin. Match het symbool op het canvas met de kaart en zoek het zakje met hetzelfde symbool.

Hoe werkt Diamond Painting
Hoe werkt Diamond Painting

Open het zakje en giet enkele diamanten uit op het dienblad dat bij je uitrusting is geleverd. Schud de bak voorzichtig om de boren neer te zetten en zet ze rechtop.

Sommige sets worden geleverd met meerdere laden. Je kunt de andere trays gebruiken voor de andere kleuren in die sectie.

De diamanten toepassen

Doop je pengereedschap in de gel of wax die bij je kit is geleverd. Open het pakket gel / wax dat bij uw kit is geleverd en dompel het metalen uiteinde van de pen in de gel / wax om wat op te pakken. Hierdoor kan de pen de boren oppakken.

Sommige kits worden geleverd met een speciaal waspotlood dat u in plaats daarvan moet slijpen. Slijp in dat geval het potlood met een puntenslijper.

Sommige pennen hebben ook een breed uiteinde, waarmee u maximaal drie boren tegelijk kunt opnemen. Dit moet ook eerst in de gel / wax worden gedompeld.

Hoe werkt Diamond Painting
Hoe werkt Diamond Painting

Gebruik de pen om een diamant op te pakken. Druk de punt van de pen voorzichtig tegen het bovenste, gefacetteerde deel van de boor. Til de pen weg van de lade; de boor moet eraan vastzitten.

Houd de lade net onder de rand van je canvas; dit maakt de toegang gemakkelijker.

Druk de boor voorzichtig op het bijbehorende vierkant. Trek de pen weg; het kristal moet tegen het canvas geplakt worden.

Als je net begint, is het misschien een goed idee om eerst licht te drukken. Op deze manier kunt u, als de boor niet goed is afgesteld, hem weer op zijn plaats duwen en er vervolgens op drukken om hem vast te zetten.

Dit is precies hetzelfde als schilderen op nummer, behalve dat je in plaats daarvan oefeningen gebruikt.

Hoe werkt Diamond Painting
Hoe werkt Diamond Painting

Vul de rest van de vierkanten in die sectie. Werk één kleur tegelijk en vul de pen zo nodig bij met was.

Als je klaar bent met het invullen van alle vierkanten met dezelfde symbolen, ga je naar de volgende kleur. Dit helpt je om sneller te werken en georganiseerd te blijven.

Laat uw hand niet tegen het canvas rusten; hoe meer je het plakkerige oppervlak aanraakt, hoe minder plakkerig het wordt.

Verwijder meer van de plastic bekleding en vul meer vierkanten in. Ga door met het invullen van het canvas met dezelfde techniek als voorheen.

Werk in secties van 3 tot 5 centimeter breed, één kleur per keer. Als je een sectie volledig hebt ingevuld, ga dan verder met de volgende.

Trek niet de hele plastic bekleding weg, anders wordt de lijm op het canvas vuil en verliest het zijn kleefkracht.

Vervang altijd de bekleding wanneer u klaar bent voor de dag om de nog open secties te beschermen.

Hoe werkt Diamond Painting

Je werk afmaken

Hoe werkt Diamond Painting

Bedek het canvas met het plastic vel waarmee het is geleverd.

Als je het vel hebt weggegooid, kun je het afdekken met een stuk bakpapier; vermijd het gebruik van papier, met name vetvrij papier, op het open canvas.

Ga met een deegroller over het canvas. Hierdoor worden alle losse diamanten naar beneden gedrukt en vastgezet.

Als je geen deegroller hebt, kun je in plaats daarvan een blik of pot gebruiken. Je kunt in plaats daarvan ook voorzichtig met je handen over het canvas wrijven.

Hoe werkt Diamond Painting
Hoe werkt Diamond Painting

Stapel een paar zware boeken ’s nachts op het canvas. Dit zal helpen de diamanten verder aan het canvas te hechten en ervoor te zorgen dat ze goed hechten.

Als je geen boeken hebt die groot genoeg zijn om het canvas te bedekken, kun je een ander plat, zwaar voorwerp gebruiken, zoals een doos of snijplank.

Verwijder de tape. Til eerst de boeken op en trek vervolgens de plastic afdekking eraf. Verwijder de tape van de hoeken van het canvas.

Hoe werkt Diamond Painting

Diamond Painting

Broers – Diamond Painting

21,95
21,95
21,95
21,95
21,95