Schilderen op nummer (ook wel Paint by numbers, Schilderen volgens nummer en Nummers schilderen genoemd) is een techniek waarbij een schilderij wordt vervaardigd aan de hand van een tekening die bestaat uit rastertjes die voorzien zijn van een nummer. Deze nummers corresponderen met de kleuren waarmee de rasters moeten worden ingekleurd. Met deze schildertechniek wordt het voor iedereen mogelijk om een schitterend schilderij te maken.

Alle benodigdheden in 1 doos

In een pakket Schilderen op Nummer vind je de afbeelding op het canvas, alle benodigde verf en penselen. Bij de pakketten Nummers schilderen die wij aanbieden worden alle benodigde kleuren meegeleverd, waardoor je de verf niet hoeft te mengen. Wel vraagt het gebruik van de verfpotjes de nodige zorgvuldigheid om uitdrogen tegen te gaan. Lees er alles over op onze tips & trucs pagina over Schilderen op Nummer verf.

Nog niet eerder een Schilderen op Nummer pakket gemaakt of behoefte aan enkele tips & trucs? Lees dan onze informatiepagina met Schilderen op Nummer tips & trucs!

Hoe werkt Schilderen op NummerStap 1:
Leg je canvas op een plat oppervlak. Organiseer je acrylverf.

Hoe werkt Schilderen op NummerStap 2:
Zorg ervoor dat het nummer van de verf overeenkomt met het nummer op het canvas.

Hoe werkt Schilderen op NummerStap 3:
Sta achterover en bewonder je mooie werk!