Inspiratie Schilder op Nummer - OlifantenOlifanten zijn prachtige dieren. De olifant is een dier waar we met ontzag en bewondering naar kijken. Een olifant in het echt zien is voor vele van ons een droom. Het is het grootste en zwaarste dier dat op land leeft, dus het is ook niet bijzonder dat wij hier een speciale bewondering voor hebben. Ondanks de grootte van het dier lukt het met zijn grote flaporen, grappige slurf en lieve kraaloogjes toch om een lieve uitstraling te hebben.

Olifanten zijn enorm intelligente dieren en doen eigenlijk niet onder voor de mens. Ze hebben een enorm goed geheugen, blijven hun hele leven nieuwe dingen leren en zijn ook hele sociale wezens. Het sociale gedrag van olifanten is bijzonder. Ze zijn vredelievend en hebben geen territorium. Bij droogte delen zij het water en voedsel met elkaar, de mens zou hier nog wat van kunnen leren. Ook zorgen olifanten voor hun gezinsleden en voor zwakkere leden van de kudde en treuren ze over een dode metgezel.

Inspiratie Schilder op Nummer - Olifanten

In verschillende Aziatische landen wordt de olifant als heilig beschouwd, bijvoorbeeld in India en Thailand. Op veel plaatsen in heel Thailand zijn zeer oude archeologische vondsten aangetroffen met afbeeldingen en inscripties van en over olifanten. Binnen het Boeddhisme staat de olifant symbool voor grootheid, kracht, intelligentie, stabiliteit en gratie. Bij het meer Indiase Brahmanisme bestaat de mythe dat olifanten van onder de aardbol het gehele universum ondersteunen.

Niet gek dus dat onze schilderpakketten op nummer met olifanten zo populair zijn. Begin nu aan je eigen kunstwerk met schilderen op nummer en ontdek uit welke prachtige details een olifant wel niet bestaat. 

Schilderen op nummer is hartstikke leuk voor jong en oud. Misschien begin je liever wat makkelijker en ga je voor de iets makkelijkere cartoon versie van de olifant? Dat kan natuurlijk ook! Geweldig voor aan de muur van een kinder of speelkamer.